Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Telejurnalul TVR MOLDOVA, principala emisiune informativă a postului nostru împlineşte cinci ani de emisie

De cinci ani - punte informaţională între românii de pe cele doua maluri ale Prutului. Astăzi, Telejurnalul de la TVR MOLDOVA împlineşte cinci ani de existenţă. În toată această perioadă, principala emisiune informativă a postului românesc de la Chişinău a difuzat mii de ştiri, reportaje şi a transmis, în direct, cele mai importante evenimente din Republica Moldova, din România şi din lume.

Telejurnalul TVR MOLDOVA a creat, prin informaţie, o punte de legătură între românii de pe cele două maluri ale Prutului. În cei cinci ani de existenţă, principala emisiune informativă a postului nostru de televiziune a devenit un model de imparţialitate, exactitate şi rapiditate în peisajul media din Republica Moldova. Primele ştiri ale zilei vi le aduce Victoria Colesnic, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 13.00.  

„Telejurnalul TVR MOLDOVA înseamnă ştiri echilibrate echidistante şi din mai multe surse. În condiţiile în care majoritatea posturilor TV din Republica Moldova sunt aservite politic, pentru mine trebuie să recunosc că este o onoare să prezint ştirile de la TVR MOLDOVA pentru că promovează adevăratele valori, valorile europene”, declară VICTORIA COLESNIC, prezentator ştiri, TVR MOLDOVA.

La ora 18:00, vă spune “bună seara” Stela Dănilă, prezentatoarea celei mai importante ediţii de ştiri a zilei.

La Telejurnal, noi încercăm să arătăm viaţa oamenilor aşa cum este ea, promovând totodată, valori umane precum empatia, toleranţa şi dreptatea. Zi de zi încurajăm oamenii să ne deschidă uşile caselor şi sufletelor, să devină eroii ştirilor noastre şi să aibă încredere că nu vom denatura realitatea, că vom realiza materiale de calitate, profesioniste, dar cel mai important, oneste”, susţine STELA DĂNILĂ, prezentator ştiri, TVR MOLDOVA.

În week-end, tot de la ora 18.00, Telejurnalul TVR MOLDOVA este prezentat de Victoria Ocară.  

"Relaţia mea cu Televiziunea Română a început încă din copilărie. Am crescut urmărind emisiunile pentru copii, ”Teleenciclopedia”, ulterior emisiunea ”Profesioniştii”. În casa noastră se instaura o linişte completă când pe post era difuzat ”Telejurnalul”. Faptul că astăzi fac parte din echipa de ştiri a TVR MOLDOVA este un vis împlinit şi mă bucur enorm atunci când telespectatorii, care mă recunosc pe stradă, îmi spun că le place TVR MOLDOVA pentru că promovează autenticitatea istoriei, identităţii, culturii şi limbii române", este de părere VICTORIA OCARĂ, prezentator ştiri, TVR MOLDOVA.

Cu ajutorul Svetlanei Gudumac ştirile de la TVR MOLDOVA sunt înţelese şi de telespectatorii cu deficienţe de auz.

„Vreau să-i mulţumesc televiziunii TVR are grijă ca noi translatorii, interpreţii să-i putem informa pe persoanele noastre din Republica Moldova şi nu numai din Republica Moldova. Sunt mulţi plecaţi peste hotare şi de acolo vozionează şi sunt şi ei informaţi care se întâmplă aici pe loc”, a spus SVETLANA GUDUMAC.

Pe parcursul celor cinci ani, TVR MOLDOVA a lansat zeci de campanii în care au fost reflectate cele mai importante evenimente sociale, politice, economice şi culturale din spaţiul românesc.

„Campania de care se mândreşte întreaga redcaţie TVR MOLDOVA este "Grădiniţa mea, împreună construim viitorul". Noi am reuşit să arătăm în cadrul reportajelor cum s-a schimbat viaţa celor micuţi care sunt în grădiniţele basarabene. Acum aceste sunt moderne, la standarde europene graţie ajutorului nerambursabil oferit de Guvernul României”, a mărturisit reporterul SVETLANA GORE.

Oameni interesanţi, ingenioşi, cu iniţiativă şi originali, care merită să fie cunoscuţi de o lume întreagă sunt prezentaţi, în prim-plan, la "Interviurile Telejurnalului". O emisiune lansată de Vitalie Guţu şi, mai apoi, preluată de Victoria Ocară.

„Primul invitat al emisiunii Interviurile Teljurnalului au fost Carlas Dreams care  a avut un success răsunător, pot să-mi permit aşa să spun pentru că anume acestui interviu mai multe instituţii media chiar şi de peste Prut au preluat declaraţiiile artistului basarabean mie asta mi-a plăcut foarte mult şi cumva m-a motivat şi mai mult să dezvolt această emisiune. Am încercat să aduc în faţa telespectatorilor oameni care au ce spune, au poveşti de success, istorii care motivează şi inspiră”, îşi aminteşte jurnalistul TVR MOLDOVA, VITALIE GUŢU.

„Faptul că astăzi fac parte din echipa de ştiri a TVR MOLDOVA este un vis împlinit şi mă bucur enorm atunci când telespectatorii, care mă recunosc pe stradă, îmi spun că le place TVR MOLDOVA pentru că promovează autenticitatea istoriei, identităţii, culturii şi limbii române”, spune VICTORIA OCARĂ.

Telejurnalul TVR MOLDOVA promite să rămână, pe mai departe, o voce puternică, ce va promova valorile autentice româneşti, europene, euroatlantice şi va contribui, în continuare, la apropierea dintre România şi Republica Moldova.  
 
Similare
RECOMANDĂRI