Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sucul de fructe, pericol pentru organism. Este nerecomandat copiilor sub un an, atrag atenţia medicii. Legătură strânsă între consumul sucurilor şi apariţia cancerului la adulţi

Sucul de fructe este mai degrabă duşman şi nu prieten al copiilor. Medicii atrag atenţia că micuţii sub un an nu ar trebui să bea deloc aşa ceva, iar cei mari, foarte puţin! Băutura creşte riscul de obezitate şi de producere a cariilor. Mai mult decât atât, studii recente au dovedit o legătură strânsă între consumul acestor sucuri şi apariţia cancerului la adulţi.

Prea grăbiţi ca să le ofere copiilor alimente cât mai variate, mulţi părinţi fac alegeri greşite încă de la începutul diversificării hranei.

Medicii atrag atenţia că sucurile de acest fel dăunează pe termen lung copiilor.

Mădălina Samoilă, jurnalist TVR: "Este adevărat că sucurile din fructe sunt uneori de preferat şi recomandate în locul sucurilor carbogazoase. Însă atunci când vine vorba de obezitate şi carii, toate sunt la fel. Nu sunt recomandate copiilor, mai ales la vârsta de sub un an".

Atenţionarea vine din partea Academiei Americane de Pediatrie.

100 de mililitri de suc de portocale conţin aproximativ 10 grame de zahăr, adica două cubuleţe, iar o băutură carbogazoasă aproape dublu.

Un studiu recent făcut în Franţa a arătat chiar că există o legătură între aceste băuturi şi riscul de apariţie a cancerului. Studiul s-a derulat timp de 9 ani. Au fost înregistate aproximativ 2.200 de cazuri de îmbolnăviri în rândul adulţilor monitorizaţi.

Similare
RECOMANDĂRI