Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Scările de granit din Parcul Valea Morilor au fost renovate cu suportul Primăriei Sector 1 din Bucureşti

Parcul Valea Morilor este unul dintre cele mai frumoase locuri de agrement din Municipiul Chişinău. Asta după ce, scările de granit, una dintre principalele căi de acces în zonă, au fost renovate. Deşi arată modern şi frumos, există totuşi o problemă - lipsa unei rampe pentru părinţii cu cărucioare sau persoanele cu nevoi speciale.

Pentru mulţi dintre locuitorii oraşului Chişinău, parcul Valea Morilor şi scara de granit au o semnificaţie aparte.

Cel mai mult de renovarea scărilor s-au bucurat tinerii şi studenţii care vin zilnic aici să se recreeze. Aceştia recunosc, însă, că autorităţile au cam uitat de părinţii cu cărucioare şi persoanele cu nevoi speciale.

Panta fiind prea abruptă, nu se poate construi, lângă scări, o rampă necesară persoanelor aflate în cărucioare cu rotile. Autorităţile spun, însă, că ar putea instala un lift pe plan inclinat.

Pentru renovarea scărilor de granit din parcul Valea Morilor, Sectorul 1 din Bucureşti a alocat aproape 19 milioane de lei.

Pe lângă reconstrucţia scărilor de granit a fost renovat şi scuarul dedicat eroilor MAI căzuţi la datorie. Pentru întregul proiect, primăria Municipiului Chişinău a alocat 5 milioane de lei.

 
Similare
RECOMANDĂRI