Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A fost lansat primul manual de educaţie juridică pentru elevi

A fost lansat primul manual de educaţie juridică pentru elevi. Concepută de un jdecător din România şi două avocate din Republica Moldova, cartea explica într-un mod practic şi concret, fără limbajul tehnic juridic, ce au voie şi ce nu au voie copiii, astfel încât să nu aibă probleme cu legea.

Ghidul practic de educaţie juridică vine cu exemple concrete din viaţă, astfel încât copiilor să le fie uşor să înţeleagă cum să acţioneze în diferite situaţii din viaţă.

Principiul după care s-au condus autorii manualului este că oamenii trebuie să cunoască legea chiar dacă nu sunt studenţi la drept, aşa că educaţia juridică trebuie să înceapă încă de la o vârstă fragedă.

Programul de educaţie juridică în Republica Moldova este în plină dezvoltare, după modelul românesc, fiind susţinut de peste 50 de profesionişti în domeniul dreptului, care vor merge în instituţii de învăţământ preuniversitar pentru a le prezenta elevilor noţiuni practice despre drept.

Prezentă la eveniment, ministrul Educaţiei, Cercetării şi Culturii, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a salutat această idee.

Manualul a fost editat în aproape şase luni şi a fost tipărit în o mie de exemplare. Toate vor fi repartizate în şcolile şi liceele din ţară, inclusiv în penitenciarele pentru minori.
Similare
RECOMANDĂRI