VIDEO. Un medic de familie din Chişinău implicat în comercializarea medicamentelor cu efect psihotrop. Momentul reţinerii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Un medic de familie din Chişinău implicat în comercializarea medicamentelor cu efect psihotrop. Momentul reţinerii

Ofiţerii  Direcţiei Antidrog ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii au documentat activitatea infracţională a unui grup de persoane implicat în comercializarea  drogurilor sub formă de medicamente cu efect psihotrop. Valoarea drogurilor depistate, precum şi a celor vândute de către suspecţi se ridică la 10 000 de lei.

Ca  rezultat al investigaţiilor, poliţiştii  au  reţinut doi bărbaţi cu vârsta de 31 şi 54 de ani, unul din ei fiind medic în cadrul unui Centru al medicilor de familie din  mun. Chişinău. Aceştia au pus la cale o schemă prin care realizau consumatorilor de droguri stupefiante, produse medicamentoase cu efect psihotrop.
  
Astfel, medicul elibera reţete pe numele unor persoane terţe şi procura personal din farmacii stupefiante pe care le transmitea complicelui său pentru realizare.
  
În procesul de documentare a activităţii infracţionale  ofiţerii de investigaţie au efectuat achiziţii de control, fiind procurate pastile Alprazolam şi fiole de Tramadol. 
 
În urma percheziţiilor efectuate de la suspecţi poliţiştii au depistat şi ridicat 83 de pastile Alprazolam, 29 de fiole de Tramadol, precum şi mai multe reţete pe care erau menţionate denumiri de medicamente cu efect psihotrop.

 

Suspecţii şi-au recunoscut vina şi se cercetează în stare de libertate.
 
Dacă le va fi demonstrată vinovăţia, ei riscă o pedeapsă de la 7 la 15 ani de închisoare, aceştia fiind bănuiţi de  „Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.
 
Similare
RECOMANDĂRI