Noul bilanţ al epidemiei de coronavirus - 2.126 decese în total. Doi pasageri de pe nava Diamond Princess au murit
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Noul bilanţ al epidemiei de coronavirus - 2.126 decese în total. Doi pasageri de pe nava Diamond Princess au murit

Doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în Japonia, au murit din cauza coronavirusului, iar numărul total al deceselor a ajuns la 2.126, conform CNN. Numărul total al cazurilor de îmbolnăvire la bordul navei a ajuns la 624. Operaţiunea de debarcare a pasagerilor continuă.

În China, numărul cazurilor de îmbolnăvire a scăzut, provincia Hubei, epicentrul îmbolnăvirilor cu coronavirus, anunţând cel mai mic bilanţ zilnic, respectiv 349 de noi cazuri, parţial şi din cauza faptul că s-au schimbat şi criteriile referitoare la acordarea titulaturii de ”caz confirmat”.

Bilanţul total al deceselor a ajuns la 2.126, iar numărul persoanelor infectate este de 74.576 în China, şi de 75.674 la nivel global.

Un al doilea român, aflat pe nava Diamond Princess, a fost infectat cu coronavirus.

În timp ce el a ajuns la spital, sute de pasageri testaţi negativ pentru Covid-19 au început să părăsească vasul aflat până acum în carantină, în portul Yokohama.

Autorităţile nipone au fost criticate pentru modul în care au gestionat criza de pe Diamond Princess, după ce cazurile de coronavirus s-au înmulţit de la o zi la alta.

Numărul total al deceselor provocat de virus a ajuns la 2014, iar peste 75.000 de oameni sunt bolnavi, majoritatea în China.

Pasagerii japonezi de pe vasul de croazieră Diamond Princess au răsuflat uşuraţi, după ce au primit permisiunea de a părăsi nava, după două săptămâni de carantină din cauza epidemiei de coronavirus. Vizibil obosiţi, chiar dacă măştile de protecţie le acopereau feţele, turiştii japonezi abia au aşteptat să plece de pe nava pe care au trăit un coşmar.

Turist: „Tot ce vreau să fac este să fac o baie şi să dorm.”

Turist: „Vreau să mă obişnuiesc, treptat, să mănânc un bol de orez şi să beau ceai.”

Turist: „Mă temeam de fiecare dată când făceau un anunţ despre infecţiile de la bordul navei. Şi au fost foarte multe. Mă întrebam dacă voi fi eu următorul.”

Oamenii au urcat în trenurile de mare viteză şi s-au grăbit să ajungă la casele lor.

Un expert japonez care a urcat la bordul navei andocată în portul Yokohama a descris situaţia de la bord drept un veritabil haos.

Kentaro Iwata, expert japonez„Nu m-am temut niciodată că m-aş putea infecta cu Ebola, SARS sau holeră, pentru că ştiu cum să mă protejez, cum să-i protejez pe alţii şi cum ar putea fi ţinută sub control infecţia. Dar la bordul lui Diamond Princess am fost înspăimântat.”

Iar experţii din Statele Unite, care au fost pe vas pentru a pregăti evacuarea pasagerilor americani, au spus că măsurile luate pentru a preveni infectarea cu Covid-19 „poate nu au fost suficiente”.

Dacă pasagerii sunt pe cale să scape, nu la fel stau lucrurile cu membrii echipajului, între care se numără şi români, scrie stiriletvr.ro.

Yoshihide Suga, şef al Secretariatului Guvernului Japoniei: „Pe măsură ce sunt debarcati pasagerii, vom lua măsuri adecvate, de pildă, toţi membrii echipajului vor fi ţinuţi sub observaţie medicală fiecare în cabina lui. În acest moment, nu are fiecare cabina lui, dar vor avea.”

De asemenea, şi o parte a pasagerilor testaţi negativ de coronavirus, de pe un alt vas de croazieră, Westerdam, andocat în Cambodgia, pe care sunt şi 16 români, au plecat de pe vapor.

Bărbat: „Zâmbesc, să fiu sincer. Mă îndrept spre buna şi bătrâna Anglie.”

Bărbat„Îi mulţumesc guvernului din Cambodgia şi oamenilor de aici. Au fost minunaţi.”

În altă ordine de idei, apar noi imagini din Wuhan, oraşul de unde a pornit epidemia de coronavirus. Pentru că nu mai fac faţă numărului mare de bolnavi de coronavirus, chiar dacă au construit în timp record două spitale, autorităţile au transformat şi o sală de sport în spital de campanie. Acesta este doar unul dintre cele 12 spitale improvizate în care sunt internaţi 20.000 de oameni.

Pacient„Mâncarea este bună. Avem morcovi, fasole verde şi ţelină. Cred că dieta nutriţională de aici e destul de bună.”

Pacient„La început, erau foarte mulţi pacienţi cu probleme serioase şi toţi eram foarte deprimaţi şi dezorientaţi. De asemenea, erau probleme cu livrările de alimente, cu distribuirea paturilor şi cu tratamentele. Ulterior, cei cu probleme mai mici, ca mine, au început să dea o mână de ajutor.”

În sala de sport transformată în spital sunt 800 de pacienţi, care sunt îngrijiţi de 700 de doctori şi asistente medicale. De aici au fost externaţi până acum 136 de pacienţi, care au fost declaraţi vindecaţi.

Similare
RECOMANDĂRI