Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O dureroasă lecţie de istorie. Filmul documentar-artistic „Basarabia” a fost lansat la Craiova

Nu trebuie să ne uităm istoria. Unirea Basarabiei cu România ar trebui să fie prioritate de stat şi nu o năzuinţă care să se stingă cu timpul. Acestea sunt concluziile filmului “Basarabia” lansat astăzi la Muzeul de Artă din Craiova. Filmul documentar-artistic a fost lansat în mai multe oraşe din ţară.

O dureroasă lecţie de istorie s-a derulat astăzi la Muzeul de Artă din Craiova. Filmul Basarabia prezintă una dintre cele mai dramatice file din istoria românilor, o poveste plină de emoţie şi drame povestite de supravieţuitori. Filmul documentar artistic a fost prezentat în mai multe oraşe din România, iar autorul spune că alegerea Craiovei nu este întâmplătoare.
  
Filmul BASARABIA prezintă o radiografie a istoriei şi geografiei spirituale a Basarabiei. O investigaţie a trecutului zbuciumat prin care au trecut, românii de dincolo de Prut.
 
În deschiderea evenimentului au avut loc doua reprezentatii ale artistilor Mircea Suchici si Cornel Popescu. 
 
Filmul documentar artistic este un lung metraj, cu o durată de 5 ore. Sunt intervievaţi istorici de prestigiu şi personalităţi culturale de pe ambele maluri ale Prutului. Sunt intervievaţi supravieţuitori şi martori ai unor evenimente istorice.
Similare
RECOMANDĂRI