Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Gabi Luncă, pe scena Festivalului Cerbul. Artista a acordat un interviu, în exclusivitate, pentru Ştirile TVR

Gabi Luncă, legenda vie a muzicii lăutăreşti, va fi pe scena Cerbului de Aur. Artista va cânta în seara dedicată folclorului şi ne-a mărturisit că a pregătit o melodie specială pentru Festival. Înainte de a pleca la Braşov, Gabi Luncă şi-a deschis sufletul într-un interviu, în exclusivitate, pentru Ştirile TVR.

Gabi Luncă: Ajută-mă Doamne să cânt şi eu la Radio. Asta era dorinţa mea şi cred că aveam vreo 11, 12 ani.

Şi a cântat din tot sufletul, iar publicului i-a fost uşor s-o îndrăgească. La spectacolele susţinute de Gabi Luncă răsunau ropote de aplauze, iar lumea se înghesuia în faţa scenei.

Cariera de succes şi-a clădit-o prin multă muncă. Pe scenă era artistă, acasă, mamă şi soţie. Printre picături scria versuri.

Puţini ştiu că Gabi Luncă a fost textieră pentru marea majoritate a pieselor pe care le-a cântat. Nu i-a fost uşor, dar a avut un partener de nădejde: soţul ei, Ion Onoriu, care i-a fost alături 34 de ani. Îşi aminteşte că primul disc a fost ca un vis împlinit.

Să cânţi muzică lăutărească prin anii '50 era o ruşine, dar Gabi Luncă şi-a educat publicul şi curând spectatorii nu se mai săturau de vocea ei. Maria Lătăreţu i-a fost mentor şi i-a dat cele mai preţioase sfaturi. Iar Ioana Radu a încurajat-o să-şi urmeze talentul.

Printre oamenii care i-au marcat carieră se numără şi regretatul Tudor Vornicu.

„Pentru mine, domnul Vornicu şi Florentina Satmari au fost mentori. Şi un părinte a fost domnul Vornicu. Era un munte de om, plin de muzică din cap până în picioare”, ne-a mărturisit Gabi Luncă.

Publicul are ocazia s-o revadă pe scena Cerbului de Aur, unde Gabi Luncă va cânta o melodie specială.

„Dar să vedeţi ce mesaj am la cântecul asta”, spune Gabi Luncă.

Seara de folclor a Cerbului de Aur este dedicată muzicii lăutăreşti. Peste 100 de artişti ne vor purta prin toate etapele acestui gen: de la lăutarul de sat până la taraf, de la muzică lăutărească din oraş până la folclorul reinterpretat.

Lidia Buble, Alexandra Ungureanu şi Loredana se numără printre surprizele serii.

Similare
RECOMANDĂRI