Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Obosiţi de promisiuni, alegătorii aşteaptă fapte concrete de la noii aleşi

Oraşe cu adevărat europene, cu infrastructură dezvoltată şi locuri de muncă. Aşa îşi dorescă să arate localităţile lor, oamenii care au ieşit la vot in toată Republica Moldova. Obosiţi de promisiuni, ei aşteaptă de la aleşi fapte concrete.

La Bălţi, vârstinicii au fost cei care, dis de dimineaţă, s-au grăbit la urne. Alegătorii speră că noul primar va reuşi să repare drumurile, să modernizeze transportul public şi să ofere noi locuri de muncă.
 
„Să trăim mai bine, tinerii să lucreze, salarii mai bune şi locuri de muncă pentru tineri.”
 
„Să fie regulă în Bălţi. De 20 de ani vin să votez aici şi drumul cum a fost plin de gropi, aşa a şi rămas.”
 
„Pentru un viitor mai bun, pentru că prezentul ne duce la limită. Suntem obosiţi de promisiuni.”
 
MIHAELA PETROV, corespondent TVR MOLDOVA: „Pentru şefia municipiului Bălţi s-au înscris 11 candidaţi, inclusiv fostul primar, dar care nu şi-a dus mandatul până la capăt, liderul Partidului Nostru, Renato Usatâi. La un an de la alegerea lui în funcţie, acesta a fugit din ţară pentru a nu fi arestat, fiind vizat în câteva dosare penale, deschise în opinia lui de fosta guvernare.”
 
RENATO USATÂI, candidat la funcţia de primar al mun. Bălţi: „Am votat pentru fapte concrete, continuarea schimbarilor. Trebuie sa termin ce am inceput si de asta nu am avut drept moral de a candida în alt oraş decât Bălţi.”
 
Şi la Cahul, oamenii îşi doresc un viitor luminos. În cursa pentru municipiul Cahul s-au înscris şapte candidaţi. Doar unul dintre ei, actualul edil, Nicolae Dandiş participa în calitate de candidat independent.
 
NICOLAE DANDIŞ, primar de Cahul: „Mă bucur că văd lume la secţii de votare, cu tărie de spirit fac din eveniment o sărbătoare. Am votat ca lucrurile frumoase să se petreacă iar copii şi nepoţii să trăiască în Cahul.”
 
„Am votat ca oraşul să fie mai frumos, să se dezvolte, infrastructura şi celelalte.”
 
„Pentru dreptate, democraţie, o viaţă mai bună.”
 
„Locuri de muncă, pensii, speranţa la bun.”
 
În raionul Soroca au fost deschise 74 de secţii de votare, inclusiv 13 în oraş. În total, la urne sunt aşteptaţi peste 74 de mii de alegători pentru a-şi alege noul edil.
 
„Am votat pentru un primar gospodar să continue ce nu s-a făcut şi avem încredere în el.”
 
„Trăim într-un oraş furmos şi istoric. Am votat pentru bunăstarea oraşului, multe vizite ca să ştie toată lumea cine suntem.”
 
„Am votat pentru o schimbare spre bine, ca să prospere oraşul pentru condiţii de trai, să putem sta la noi acasă.”
Similare
RECOMANDĂRI