Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Diaspora nu s-a grăbit la urne. „Am votat cu gândul de a ţine în continuare Republica Moldova aproape de Uniunea Europeană”

Pe lângă alegerea primarilor, astăzi, cetăţenii Republicii Moldova din 4 circumscripţii uninominale sunt invitaţi să-şi de-a votul şi pentru deputaţii care îi vor reprezenta în Parlament. Totuşi, cei din diasporă nu s-au grăbit la urnele de vot. În total, în străinătate au fost deschise 85 de secţii de votare.

ÎIn circumscriptia 50, aflată în judeţul Galaţi, la orele prânzului abia dacă votaseră 10 alegatori. Cei care au venit spun că e datoria lor de cetăţeni să voteze.

„Am votat cu gândul de a ţine în continuare aproape Republica Moldova de Uniunea Europeana şi în primul rând de România şi să ridicăm nivelul de trai prin deputatul pe care îl trimitem la Chişinău în Parlament”.

„Pentru un viitor mai bun, să sperăm că totul va fi bine şi considerăm că un candidat în plus va fi la noi în parlament şi va lua decizii bune”.

Nici la secţiile de votare din Bucureşti nu s-au format cozi.

Cei care şi-au făcut datoria de cetăţean nu-şi explică de ce lumea a ieşit în număr atât de mic la vot.

„Poate că nu ştiu că sunt alegeri probabil trebuia mai mult anunţată, în diasporă”. 

„- E trist dar asta este.
- Dvs pentru ce aţi votat?
- Mereu ne-am simţit legaţi. Vrem să fim liberi”.

mapa "CEC Briefing"

„Cei mai activi s-au dovedit a fi alegătorii din Republica Italiană, în secţia de votare din Bologna şi Parma unde au votat câte 90 şi respectiv 100 de alegători. Şi România la Iaşi 90 de persoane”, a declarat astăzi preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil.

Alegerile parlamentare noi au loc în 4 circumuscripţii uninominale. Nr.17 din Nisporeni şi Străşeni, nr.33 din Chişinău, Nr.48 din Slobozia, Tirapol şi Bender, dar şi Nr. 50 circumscripţie la Vest de Republica Moldova. 29 de candidaţi aspiră la locuri de deputat rămase vacante.
Similare
RECOMANDĂRI