Andrian Candu spune dacă Partidul Democrat va vota sau nu pentru guvernul Chicu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrian Candu spune dacă Partidul Democrat va vota sau nu pentru guvernul Chicu

Andrian Candu nu a fost surprins de candidatul desemnat de către Igor Dodon cu puţin timp în urmă pentru funcţia de premier. Mai mult, „guvernul Chicu are toate şansele de a fi susţinut de către Partidul Democrat.”

„S-a discutat în spaţiul public despre posibilitatea de a fi investit un guvern tehnocrat şi despre aceasta candidatură. Interesante au fost consultările de astăzi ale lui Dodon cu fracţiunile. L-am auzit pe Dodon spunând astăzi că cea mai firească decizie va fi un guvern tehnocrat,” a declarat Candu în cadrul emisiunii Punctul pe AZI de la TVR Moldova.

Fiind întrebat dacă Partidul Democrat va vota pentru guvernul Chicu, Candu a ţinut să menţioneze că cel mai mult pentru ei contează echipa cu care va veni Chicu şi programul de guvernare cu care vor veni şi nu în ultimul rând, Andrian Candu a afirmat că ei vor susţine acest guvern dacă ei vor accepta proiectele propuse de PD.

„Domnul Chicu este un profesionist, din câte cunosc nu are nici o afiliere politică. Nu avem nici o obiecţie faţă de domnul Chicu. Contează mult echipa cu care va veni şi programul pe care îl va propune. Noi vom discuta în cadrul fracţiunii, vom verifica şi vom analiza ce îşi propune acest guvern să facă pentru ţară. În cazul în care guvernul Chicu v-a avea în componenţa sa oameni profesionişti şi dacă îşi propune un program de guvernare în care se vor include şi proiectele Partidului Democrat, are şansele să fie susţinut de către noi ” a menţionat Andrian Candu.

Amintim că în această seară preşedintele ţării Igor Dodon a înaintat candidatura lui Ion Chicu la funcţia de premier.

Asta după ce ieri, guvernul condus de Maia Sandu a fost demis de Parlament, cu votul a 63 de deputaţi. Pentru demiterea Guvernului au votat deputaţii socialişti dar şi cei din fracţiunea PDM.
Similare
RECOMANDĂRI